Een animatie is de ideale manier om complexe problemen uit te leggen of cijfers te presenteren. Met behulp van illustraties, geluidseffecten, een voice-over en bewegingen breng je met een animatie je boodschap op een creatieve manier over. Want zeg nou zelf, kijk jij liever ook niet naar een video animatie dan dat je een boekwerk aan pagina’s door moet lezen?

Verschillende animatie technieken

Als je een animatie wil laten maken, kun je kiezen uit verschillende soorten animaties. Maar welke soort video animatie past het beste bij jouw situatie? We lichten de meest voorkomende animatie technieken kort toe.

Uitleg animaties

Uitleganimaties worden ook wel explanimation animaties genoemd. Met behulp van een uitleg animatie maak je complexe onderwerpen makkelijk te begrijpen en zorg je ervoor dat de informatie ook daadwerkelijk blijft hangen bij de doelgroep. Het voordeel van een explanimation ten opzichte van een instructievideo is dat met animatie veel meer mogelijk is.

Cartoonanimatie

Een cartoon animatie laten maken helpt jouw doelgroep om situaties te herkennen. Je kunt elk verhaal omzetten in een cartoon. Het voordeel van een cartoon video animatie is dat je de ‘echte wereld’ op de kop kan zetten om de aandacht te trekken. Zo kun je bepaalde video elementen juist uitvergroten, weglaten of verkleinen.

3D animatie

Met 3D animaties breng jij je verhaal echt tot leven en breng je de werkelijkheid zo echt mogelijk in beeld. Een groot deel van 3D animatie wordt dan ook met de computer gemaakt. Je kunt 3D animatie video’s inzetten voor productpresentatie, technische visualisatie en tv reclames.

Videomarketingbureau’s

Natuurlijk zijn er nog veel meer vormen van animatie. Zoals whiteboardanimatie of alleen tekstuele animatievideo’s. Vind je het nog steeds een uitdaging om de juiste animatie vorm te kiezen voor jouw boodschap? Een Animatie laten maken doe je bij Zoomworks. Als videomarketingbureau heeft Zoomworks alle kennis in huis om ervoor te zorgen dat jouw animatie niet alleen de boodschap helder uitlegt, maar dat de video animatie ook het gewenste effect behaalt.