20 januari 2022

Basiskennis calculatie: bkc opleiding in acht weken

2 min read

Met slechts acht lessen haal je een certificaat voor bkc. Dit staat voor basiskennis calculatie en is een waardevolle basis in ieder soort kantoorwerk. Je kunt de bkc opleiding combineren met een opleiding basiskennis boekhouden. Zo heb je een nog stevigere basis voor een baan op kantoor. De acht lessen voor de opleiding bkc volg je één dagdeel per week. Je kunt dit in de ochtenden of avonden doen. Eén zo’n les duurt maar 2,5 uur en je kunt vaak bij jou in de buurt wel een leslocatie vinden.

Geen vooropleiding nodig

Voor de opleiding bkc heb je geen vooropleiding nodig. Wel is het nodig om kennis van de Nederlandse taal te hebben. Je moet de taal spreken en schrijven als je de opleiding bkc wil doen. Ervaring met de computer en met name met het MS Office programma Excel is ook wel belangrijk voor de opleiding bkc. Omdat basiskennis calculatie gaat over rekenen en cijfers is dit handig. Het slagingspercentage voor de bkc opleiding van Fabius ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Daarom kies je dus voor Fabius.

Invulling van de opleiding

Tijdens de opleiding bkc behandel je in 8 weken verschillende onderwerpen. Naast je wekelijkse 2,5 uur les, zul je huiswerk moeten maken. Je behandelt bij bkc bijvoorbeeld elementaire en interestberekeningen. Ook wordt aandacht besteed aan handel, koop en verkoop, evenals verzekeringen en de kosten van productiemiddelen. Daarnaast leer je over directe en indirecte kosten en over de break-evenanalyse. Tot slot worden diagrammen behandeld. Je kunt alle informatie over de opleiding bkc vinden op deze pagina van Fabius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *