Een prive zwembad is voor velen een droom. Zeker kinderen dromen van een eigen zwembad in de tuin waar ze heerlijk in kunnen spelen en spetteren. Maar ook volwassenen dromen hierover. Lekker een verfrissende duik in het zwembad, direct vanuit je huis het water in. Lekker luieren langs de waterkant terwijl de kinderen in het water spelen. Baantjes trekken wanneer het jou uitkomt. Vanuit je bed het water in en daarna lekker douchen in je eigen badkamer en fris de dag beginnen. Het hoeft echter niet bij dromen te blijven. Steeds meer mensen kiezen voor een eigen zwembad.

Prive zwembad

Waar moet je aan denken bij een prive zwembad?

Een prive zwembad heeft natuurlijk veel voordelen maar je moet er natuurlijk wel ruimte voor hebben. Een ruime tuin, liefst met privacy is dan wel gewenst. Je wil natuurlijk ook niet dat de tuin al vol staat met het zwembad alleen. Naast ruimte is natuurlijk ook het budget belangrijk. Het kopen van een zwembad is natuurlijk een hele investering. Maar wel een waar je jaren plezier van hebt. En daarom is het dus ook belangrijk om een goede keuze te maken zodat je er ook echt jaren plezier van hebt. Zijn je kinderen nog klein? Een kleiner zwembad heeft dan niet direct de voorkeur want dat is over een aantal jaar alweer te klein. Dan liever nog even wachten met de aanschaf tot ze groot genoeg zijn om er heerlijk in te spetteren.

Zwemmen

Afdekken

Bedenk ook hoe je jouw prive zwembad wilt afdekken zodat je geen viezigheid in je zwembad krijgt als je hem niet gebruikt. Zeker in de herfst en winter kan er behoorlijk veel rommel in het water komen. Dit zorgt voor viezigheid maar het kan ook filters verstoppen en daarmee dus de levensduur van je bad verkorten. Denk hier dus ook goed over na.