Zoals elk jaar is het bijna weer tijd voor een van de leukste feestdagen van het jaar, oudejaarsavond. En dit betekent vuurwerk, heel veel vuurwerk. Het kan soms wel moeilijk zijn om te kiezen uit het grote aanbod aan soorten vuurwerk. Daarom hieronder een lijst met de verschillende soorten vuurwerk.

Fontein

Hoe de naam al zegt, lijkt dit vuurwerk op een fontein of een vulkaan. Het vuurwerk komt aan de bovenkant uitgespoten. Bij deze gaat het vuurwerk niet vliegen, maar geeft nog altijd mooie effecten die bij veel mensen populair zijn

Cake

Een cake bevat meerdere shoten vuurwerk. Dit betekent dat er meerdere explosies te zien zijn. Een waaier, een soort cake, is hier een van de mooiere omdat het vuurwerk op verschillende plaatsten in de lucht te zien is.

Knalvuurwerk

Deze maken het meeste geluid. Op oudejaarsavond wil je niks anders dan de luidste zijn en daarvoor is knalvuurwerk het beste. Bij deze is er natuurlijk geen mooie effect te zien, daarvoor moet je bij ander vuurwerk terecht.

Grondbloemen

Grondbloemen gaan na het aansteken snel om zich zelf draaien en lijken daardoor op een bloem. Belangrijk bij deze is dat je genoeg afstand neemt omdat ze vaak onberekenbaar over de grond vliegen.

Vuurpijlen

Dit is waarschijnlijk het meest gebruikte vuurwerk. De pijl die de lucht inschiet en daar in alle mogelijke kleuren ontploft. Hier moet je wel oppassen hoe je de pijl vastzet zodat hij de lucht ingaat en niet ergens op de grond ontploft.

Er zijn nog zoveel meer soorten vuurwerk, maar dit zijn de meest gebruikte soorten. Als je nu al naar vuurwerk wilt kijken ga dan een kijkje nemen op de site grootvuurwerk.nl.