20 januari 2022

Diverse situaties waarvoor je een staalkabel nodig hebt

2 min read

Huis, tuin en keuken. Verrassend genoeg zijn dit allemaal omgevingen waar je een staalkabel zou kunnen gebruiken. Zeker als je een wat groter huis hebt of een industriële look. Veel moderne keukens hebben een zogeheten eiland in het midden van de keuken. Dit is een soort blok wat midden in de keuken staat en waar allerlei dingen op worden gedaan in de bereiding van het voedsel. Wie een beetje Amerikaanse films of series kijkt, zal deze met enige regelmaat terug zien komen. Wat je dan opvalt, is dat het boven dit eiland allerlei kookgerei hangt. Dit hangt vaak aan een rek of stang. Als je goed oplet, dan zie je dat dit over het algemeen is bevestigd aan een staalkabel.

In en rond het huis

Bevestigingsmateriaal.nl meldt allerlei verschillende soorten toepassingen van staalkabel in en rond het huis. Een hele bekende hiervan is de luifel boven voordeur. Steeds vaker zie je een plat plateau wat boven de deur hangt en is bevestigd met twee kabels aan weerszijden. Dit is een makkelijke en veilige manier om een dergelijke luifel te bevestigen. Zo lang als iemand op gaat staan, gebeurt er eigenlijk niks

En wat nog meer 

Als je een ouderwetse of een Amerikaanse zolder hè, dan betekent dat dat je een uitklapbare ladder hebt om op de zolder te kunnen geraken. Ook deze zul je liever met een RVS staalkabel bevestigen dan met een normaal kou. Dat eindeloze getouwtrek zorgt er namelijk voor dat deze slijt en na een aantal jaar loop je het reële en onvermijdbare risico op het scenario als volgt: Voor de zoveelste keer loop je naar boven en geef je een flinke ruk aan het koord van de zolder. Maar dit keer voel je opeens geen weerstand meer en voor je het weet lig je achterover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *