20 januari 2022

Eerste hulp bij lekkage

2 min read

Schade aan het dak komt bij veel huizen voor. Helaas merk je vaak pas dat je schade aan het dak hebt, als je last krijgt van lekkage. Het water is dan door de beschadiging van het dak je huis binnen gelopen. Dit kan zorgen voor lelijke plekken en verdere beschadiging van je muren of plafond. Daarom is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk bij bent als je last denkt te hebben van lekkage! Wil je weten hoe je dit doet? Je leest het hier.


Dakinspectie

Om er zeker van te zijn dat je dakbedekking nog in orde is, zul je jaarlijks een dakinspectie moeten laten uitvoeren. Dan gaan professionele dakdekkers het dak controleren en kijken ze of je dakpanelen of dakplaten nog goed liggen. Is dit niet het geval, dan kunnen ze dit gelijk bij je melden en met toestemming het dak gelijk repareren. Zo weet je zeker dat je geen last krijgt van lekkage. Beter voorkomen dan genezen!

Verzekering
Mocht je toch last hebben van lekkage, neem dan eerst contact op met de verzekering. De verzekering kan namelijk beoordeling of de schade gedekt wordt en zij kunnen eventueel een dakdekker voor je inschakelen. Als je zelf een dakdekker inschakelt, heb je namelijk kans dat de verzekering het niet wil vergoeden omdat je dit niet eerst bij hen hebt gemeld.

Foto’s

Als je dak beschadigd is, is het goed om hier veel foto’s van te nemen. Deze kun je ook meteen doorsturen naar de verzekering én laten zien aan de dakdekkers als ze je dak komen maken. Zo weten ze meteen waar ze moeten zoeken en wat er moet gebeuren om de schade weer te verhelpen. Ook voorkom je zo dat er achteraf een discussie ontstaat met de verzekering of dakdekkers. Met foto’s kun je altijd de situatie aantonen.