20 januari 2022

Eiken panelen

2 min read

Hout is een natuurlijke materiaalkeuze voor projecten van alle maten en toepassingen. Zijn beschikbaarheid, sterkte, gebruiksgemak, milieuvriendelijkheid, lange levensduur en betaalbaarheid, vooral in vergelijking met andere materialen, hebben ervoor gezorgd dat hout door de eeuwen heen populair is geworden.

Maar met zoveel houtsoorten om uit te kiezen, is het selecteren van de juiste houtsoort niet eenvoudig. Hieronder delen we de voordelen van het gebruik van eiken panelen.

Uitstekende sterkte en duurzaamheid

Hoewel eiken panelen van Woodstock een hardhout van gemiddelde dichtheid zijn (ongeveer 720 kg / m3), overtreffen hun sterkte en duurzaamheid vele andere houtsoorten, waaronder sommige tropische hardhoutsoorten. Interessant is dat er ongeveer 600 soorten eiken beschikbaar zijn uit verschillende delen van de wereld, allemaal van het noordelijk halfrond, maar niet alle soorten zijn erg sterk of duurzaam.

Laag onderhoud

Als een van de meest duurzame houtsoorten die er zijn: Eiken panelen hebben zeer weinig onderhoud nodig, zelfs gedurende een langere periode. Eiken reageert nog steeds op de elementen, maar in plaats van schade te veroorzaken (afgezien van de vreemde natuurlijke looivlekken), verbetert zijn toch al verbluffende esthetiek.

Blootstelling aan de zon zorgt bijvoorbeeld voor een opvallende zilverachtige look. Terwijl blootstelling aan regen een warme en zwartgeblakerde tint veroorzaakt doordat het hoge tanninegehalte van Oak Panel zich mengt met regenwater.

Een verbluffende verschijning

Of ze nu verouderen door het weer of bewaard zijn gebleven met een geschikte beits of vernis, de schoonheid van eiken panelen valt niet te ontkennen. Hun kenmerkende uiterlijk straalt kwaliteit uit, en hun rijke kleur en aantrekkelijke houtnerf zorgen voor een elegante textuur. Hun rustieke uitstraling kan onmiddellijk charme toevoegen. en karakter voor elke toepassing, zowel intern als extern.

Kostenefficiënt

Als natuurlijk hardhout groeit eiken langzamer dan zachthout, wat betekent dat het schaarser is om te oogsten. Maar zonder langzame groei zou het niet hetzelfde niveau van sterkte en duurzaamheid leveren, en dat is precies waarom het zo kosteneffectief is. Als je op zoek bent naar een natuurlijk materiaal dat duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is, dan is eiken een waardevolle investering. Bekijk bij Woodstock welke mogelijkheden er zijn. Net als een heerlijke whisky (die toevallig in eikenhouten vaten wordt gerijpt) worden eiken panelen met de jaren verfijnder en krijgen ze nog meer karakter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *