Het merk is ontstaan uit een samenwerking tussen de bekende Italiaanse designer Massimo Rossetti en tussen Ape. Beide partijen hebben al jarenlang ervaring met het maekn van bovenkleding en het importeren en laten maken van kledingstukken op de Italiaanse markt. De naam voor het merk is ontstaan uit een ontmoeting tussen Rossetti en een lid van het 210de rescue team dat elkaar ontmoetten in een bar in alaska. De parajumper vertelde dat hij de meest extreme reddingen ter wereld uitvoerde en hiervoor had hij natuurlijk een goede jas nodig die innovatief en praktisch was, en daarnaast ook gemaakt was van de hoogste kwaliteit.

Meer inspiratie achter het merk parajumpers

Ze voerden dus reddingen uit in bijvoorbeeld Alaska, maar ook voor driftende schepen op zee, rot klimmers die in een berg vastzaten, of onderzeeƫrs die gezonken waren tot een bepaalde diepte, werden gered door deze mensen. De ontwerper kwam toen met het idee om een jas te maken waar de functionaliteit erg hoog in het vandaal stond. Zo ontstonden de Parajumper jassen die zijn gemaakt van een nylon dat volledig slijtvast is en daarnaast ook vaak een donzen voering heeft. Deze donzen voering van veel modellen is uitneembaar zodat je een winterjas ook kunt omtoveren tot een mooie tussenjas.

Meer producten

Veel van de jassen van het merk hebben ook een capuchon die van bont is gemaakt, en die afzetbaar is. Ook de kraag van de jassen sluit aan met een haak die wordt gebruikt bij het parachute springen. Verder hebben de jassen veel diverse zakken zodat accessoires eenvoudig mee genomen konden worden. De jassen van het merk zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, en ook in diverse kleuren en maten. Kies een uitvoering die jij mooi vindt. Verder zijn de jassen dus gemaakt van de hoogste kwaliteit en gaan ze makkelijk jarenlang mee. Er is een groot keus uit diverse modellen tegen verschillende prijzen.