1 december 2021

Het optimale gebruikscomfort ervaren met een computer? Ga voor fanless!

1 min read
Ikbenstil.nl

In een tijdsbestek van amper enkele tientallen jaren zijn mensen in vooral de westerse wereld min of meer afhankelijk geworden van computers. Er zijn nu eenmaal talloze zaken die je alleen door het gebruik van een computer kunt afhandelen. Het is dan ook in je eigen belang dat je een exemplaar hebt dat goed functioneert, ongeacht of dit voor particulier of voor zakelijk gebruik is. Zo zou het geenszins een slechte keuze zijn om voor een fanless computer te gaan. Hiermee bedoelen we in feite een computer die van de binnenkant niet voorzien is ventilatoren. Deze fanless computers, waarvan Ikbenstil.nl geldt als een gespecialiseerde aanbieder, beschikken evenwel over andere technieken waarmee het binnenste van de computer koel wordt gehouden. Dit levert twee enorme voordelen op voor jou als gebruiker, iets waar je hieronder meer over leest.

Ikbenstil.nl

De twee grote voordelen van fanless computers nader verklaard

Ten opzichte van computers die met ventilatoren zijn uitgerust hebben fanless computers de volgende twee grote pluspunten:

  • Een fanless computer maakt veel minder geluid dan een exemplaar met ventilatoren. Het geluid van deze ventilatoren wordt bovendien doorgaans als storend en hinderlijk ervaren.
  • Computers zonder ventilatoren hebben geen openingen of ventilatieroosters nodig. Deze apparaten kunnen dan ook makkelijk dicht worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat deze fanless computers veel beter beschermd zijn tegen het indringen van vuil, stof en vocht. Zo wordt een versnelde veroudering van het apparaat als geheel voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *