20 januari 2022

Het vinden van een geschikte makelaar

2 min read

Een makelaar is de tussenpersoon/intermediair bij verkoop, verhuur of aankoop van woningen/gebouwen. Makelaars zijn tevens geschikt voor taxatie. Waar houdt een makelaar zich nog meer bezig? In dit artikel leggen we dat uit.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar heeft belangrijke taken. De belangrijkste taken zijn:

  • Onderhandelen tussen verkoper en koper
  • Zoeken, selecteren en vinden van geschikte woningen
  • Service aanbieden (after care)
  • Begeleiden van juridische zaken zoals notaris
  • Verzorgen van bezichtigingen van potentiële woningen

Daarnaast kent de makelaar verschillende plichten. Dit verschilt een beetje per sector. Bij bedrijven zal de dienstverlening iets anders gericht zijn, omdat er meer juridische aspecten hier bij komen kijken.

Waarom moet je een makelaar inschakelen?

De voordelen van het hebben van een makelaar is groot. Ten eerste ben je afhankelijk van een makelaar. Je kunt niet zomaar een huis huren of kopen.

Hierbij is het belangrijk om vooraf een ervaren makelaar te vinden die veel kennis heeft van verschillende zaken. De makelaar kan je helpen met het vinden van een geschikte woning. Daarnaast zal hij/zij de perfecte tussenpersoon zijn tussen de verkoper en koper.

Waar vind je een geschikte makelaar?

Ben je woon achtend in Zwijndrecht (regio Dordrecht/Rotterdam) dan is een makelaar Zwijndrecht wellicht iets voor jou. Deze makelaar denkt mee met jou en zoekt geschikte oplossingen.

Daarnaast gebruiken makelaars steeds betere methoden om de service naar een hoger niveau te tillen. Bij deze makelaar kun je ook terecht bij de WhatsApp woning alert. Zodra de makelaar nieuwe huizen vindt, wordt dit met de doelgroep gecommuniceerd voordat het op andere websites gepubliceerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *