1 december 2021

Hoe kan je reclame door middel van een lichtbak?

2 min read

Er zijn veel verschillende manieren om reclame te maken voor je bedrijf. De een werkt beter dan de ander maar er zijn ook reclamemiddelen die voor elk bedrijf wel goed van toepassing kan komen. Zo is het ene reclamemiddel om meer naamsbekendheid te creëren maar de andere reclamemiddel is juist om klanten speciaal voor die ene actie naar jouw winkel te lokken. Voordat je kan beslissen welke reclamemiddel de juiste is voor jou, is het belangrijk om onderzoek te doen naar jouw doelgroep. Kijk daarbij ook rond in jouw omgeving. Als je een fysieke winkel hebt, heb je ook weer andere reclame nodig dan wanneer je een webshop hebt. 

Wat is een lichtbak?

Het is algemeen aanvaard dat een van de meest effectieve reclame middelen die tegenwoordig beschikbaar zijn, de lichtbak is. Een niet-verlichte poster of uithangbord zal uw bedrijf veel minder promoten dan een promotieposter of bedrijfsbord gepresenteerd in een lichtbak die een combinatie van kleur en licht gebruikt om de aandacht van een potentiële klant te trekken. Een lichtbak is dus een bak die minimaal aan een kant, melkwit glas heeft zitten. In de bak zitten lampen die door het melkwitte glas heen kunnen schijnen. Kijk maar eens bij Sizo signs voor een voorbeeld.

Voordelen van reclame met een lichtbak

Advertenties zijn bedoeld om opgemerkt te worden. Wanneer dit niet het geval is, heeft het helemaal geen zin om reclame te maken. Verlichte borden zijn hier dus geweldig voor omdat ze zonder enige moeite goed opvallen. Het menselijk oog wordt van nature aangetrokken door licht, dus er is geen kans dat mensen jouw bord missen. Zelfs ‘s nachts wanneer je winkel gesloten is, zullen lichtbakken je merk blijven adverteren voor iedereen in de buurt. Verlichte borden voor elk bedrijfspand zullen 24/7 mensen naar jouw winkel lokken. Wanneer ze het logo van het merk onthouden, gaan ze automatisch ook het merk onthouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *