Wil jij meer bereik of sales genereren? Dan is een goede (online) marketeer onmisbaar binnen je organisatie. Wanneer je op zoek bent naar een (online) marketing specialist, is het je vast opgevallen: er is een enorm tekort aan marketeers. De vraag naar deze specialisten is enorm toegenomen. Steeds meer bedrijven zien het nut van marketing in en bovendien is de verschuiving van offline naar online een belangrijke kans waar veel bedrijven op in willen spelen. In bezit zijn van een website is één, maar je zult ook verkeer naar je website moeten krijgen door online marketingkanalen, zoals zoekmachineoptimalisatie, Google Ads of Facebook Ads, in te zetten. 

Door de hoge vraag naar marketeers maakt dit de zoektocht naar geschikte kandidaten niet eenvoudig. Hierdoor wordt het lastiger om te concurreren met bedrijven die wel over een marketeer beschikken. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips opgesteld, zodat jij je marketing vacatures sneller kunt vervullen. Lees snel verder!

Zorg voor een pakkende vacaturetekst

Om te beginnen is het belangrijk om te starten bij de basis: de vacaturetekst. Deze tekst behoort tot één van de belangrijkste middelen om potentiële kandidaten te overtuigen om te solliciteren. Heb jij geen pakkende vacaturetekst? Dan is de kans groot dat men snel doorgaat naar een andere vacature. Een vacaturetekst moet meteen duidelijk zijn en men moet herkennen waar zij naar op zoek zijn.

Employer branding is essentieel

Doordat er ontzettend veel bedrijven op zoek zijn naar marketeers wordt employer branding steeds belangrijker. Employer branding is het verkrijgen en behouden van een unieke positie bij (potentiële) medewerkers. Met andere woorden: hoe onderscheidt je bedrijf zich ten opzichte van andere bedrijven en waarom zou men bij je (blijven) werken? Het speelt dus niet alleen een belangrijke rol in het werven van nieuw personeel, maar ook in het behouden van personeel. Steeds meer organisaties huren recruitmentbureaus die mogelijk ook jouw medewerkers zullen benaderen om van werkgever te switchen. Een goede employer brand zorgt dus voor dat men een beter beeld van je organisatie krijgt en minder groot het verloop van medewerkers is. 

Maak gebruik van verschillende kanalen

Door verschillende kanalen te gebruiken, verhoog jij je bereiken van je marketing vacatures. Door enkel je vacatures op je website te plaatsen, zal bereik een stuk kleiner zijn dan wanneer jij je vacatures promoot via kanalen, zoals LinkedIn, Facebook of vacaturesites. 

Vergroot het aantal merkambassadeurs

Merkambassadeurs kunnen bijdragen aan het vinden van geschikte kandidaten. Zoals hierboven is aangegeven speelt employer branding een belangrijke rol in het werven van kandidaten. Tevreden medewerkers kunnen belangrijke merkambassadeurs van je bedrijf worden. Medewerkers kunnen gestimuleerd worden om vacatures te promoten. 

Maak gebruik van verschillende kanalen

Door verschillende kanalen te gebruiken, verhoog jij je het bereik van je marketing vacatures. Door enkel je vacatures op je website te plaatsen, zal je bereik een stuk kleiner zijn dan wanneer jij je vacatures promoot via kanalen, zoals LinkedIn of Facebook. Met een relatief klein budget kan jij je bereik vergroten. Hierbij is het wel van belang dat jij de juiste mensen target, zodat je niet met hagel schiet en de juiste doelgroep weet te benaderen. 

Vacaturesites inzetten

Het gebruik van vacaturesites kan bijdragen aan het aantal sollicitanten. Deze platforms worden namelijk veel gebruikt door werkzoekenden. Bovendien verhoog jij ook nog eens je bereik door dit soort websites te gebruiken. Je hebt verschillende vacatures, zoals algemene en gespecialiseerde vacaturesites. De algemene vacaturewebsites richten zich op alle vacatures, terwijl de gespecialiseerde websites zich focussen op een bepaalde branche of beroep. 

Een ander voordeel van dit soort websites is dat je zelf potentiële werknemers kunt benaderen. Elke website beschikt over een eigen database met een groot aantal profielen. Mocht je een interessante kandidaat vinden, kan je eenvoudig contact opnemen. Dat is nog eens handig!

Huur een recruiter in

Mocht jij geen tijd hebben voor de bovenstaande tips? Dan kan je overwegen om een recruiter in te huren. Een recruiter is iemand die (werkzaam is bij een organisatie, of in opdracht van een bedrijf) op zoek gaat naar personeel. Deze personen hebben vaak een uitgebreid netwerk, hebben specifieke kennis van de markt en kunnen diverse kanalen inzetten om geschikte kandidaten te vinden. Hierdoor hoef jij je niet te focussen op het werven van personeel en kan jij je richten op je core business.