20 januari 2022

Online marketing [eenvoudige uitleg]

2 min read

De online marketing bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond. Vanwege de toenemende drukte op het internet is er een enorme vraag naar partijen die verstand hebben van online marketing. Voordat het corona crisis de economie een flinke duw heeft gegeven waren er veel startende ondernemers die een kans zagen in de groeiende economie. Ook nu er veel mensen thuis zitten liggen er kansen op het online zichtbaar zijn met je webshop. Veel mensen vervelen zich thuis en besparen ook nog eens op kosten als uitgaan en uit eten gaan. Heb jij een webshop en ben je benieuwd naar wat online marketing voor jou kan betekenen, we leggen je graag de basis principes uit.

SEO

Laten we bij het begin beginnen. Wat is SEO? Zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization is het optimaliseren van jouw website of webshop voor Google, Bing of andere zoekmachines. Elke zoekmachine maakt gebruik van een algoritme. SEO is het optimaliseren van jouw website voor dit algoritme. Door jouw website te optimaliseren op de honderden factoren van deze algoritmes zorg je ervoor dat jouw website goed scoort in de organische, gratis resultaten van de zoekmachines.

SEA

Oke we weten nu wat SEO is, maar wat is SEA? Naast organische resultaten zijn er ook betaalde resultaten. Deze betaalde advertenties worden geplaatst door middel van SEA. SEA heeft twee grote voordelen ten opzichte van SEO. Waar SEO echt een lange termijn investering is, heb je bij SEA direct resultaat. Door hoger te bieden dan jouw concurrent kun je met bepaalde zoekwoorden direct bovenaan in de zoekmachine staan. Daarnaast staat een advertentie altijd boven de organische resultaten binnen de zoekmachine. Nadeel van SEA is wel dat je veel geld kwijt kunt zijn een bepaalde zoekwoorden. Wanneer een zoekwoord te duur is om op te adverteren is het aan te raden om SEO voor dit zoekwoord te starten.