18 oktober 2021

Sauna, dat kan overal

2 min read
Sauna

Na een volle dag te hebben gewerkt, heb je wel degelijk zin in een heerlijke sauna. Je zorgt er niet alleen voor dat de dode huidcellen worden verwijderd maar er gebeurt natuurlijk veel meer. De hitte zorgt ervoor dat je spieren een beetje relaxed worden en dan voel je je natuurlijk weer heerlijk. Maar deze zelfde hitte heeft uiteraard diverse voordeeltjes zoals een beetje afslanken en het doen verwijderen van de giftige stoffen die je in je lichaam hebt. Op diverse plekken kun je van een sauna genieten.

Traditioneel

Sauna thuis

Je kunt ook thuis heerlijk van een sauna genieten. Tegenwoordig zijn er draagbare sauna’s beschikbaar voor je woning. Je kunt dus ervoor kiezen om die op te zetten wanneer je er behoefte aan hebt. Eenmaal gebruikt, kun je die weer opklappen en bijvoorbeeld onder het bed weg zetten. Deze Sauna’s beschikken vaak ook over infrarood. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hedendaagse technologie waarbij apparatuur steeds kleiner wordt.

Je kunt soms ook een heel sauna pakket bestellen om thuis op te zetten. Je zult dan wel wat ruimte in de tuin of thuis in orde moeten maken voor je heerlijke sauna. De pakketten kun je online bestellen of zelf naar een speciaalzaak gaan. Eenmaal besteld kun je die zelf opzetten of de hulp van een professional inroepen.

Relaxen

Sauna in wellnesshotel

Uiteraard zal je heel veel keuze hebben wanneer je een wellness hotel bezoekt. Er zijn verschillende soorten sauna’s zoals een infrarood sauna, maar ook de traditionele sauna waarbij hitte door hete kolen of elektriciteit tot stand wordt gebracht. Echter voelt dit iets wat anders aan op de huid. Daarnaast kun je ervoor kiezen om er alleen te zijn of aansluiting te hebben bij een groep. Deze sauna’s zijn meestal iets wat ruimer. Je kunt ook je lichaam laten overgieten met water of een speciale vloeistof.