Diverse soorten hoortoestel zijn er te vinden op de website van Phonak. De tijd van ontwikkelen heeft zeker niet stil gestaan en daar ben ik erg blij mee. Vroeger was er maar één model op de markt te vinden en daar liep iedereen mee. Een grote bruine kast was het model en deze viel heel erg op. Ook mijn oma had zo een model en daar was zij helemaal niet tevreden over. Behalve dat het een erg lelijk geval was, hoorde je deze regelmatig piepen. Gevolg was dat zij deze uit deed en op haar kast legde.

Verschillende soorten hoortoestel

Tegenwoordig heb je heel veel keuze in deze apparaten. Het ene model heeft een klein kast en sommige kunnen helemaal in het oor. Ook heb je digitale modellen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Niet iedereen is geschikt voor alle modellen en daarom is het zo belangrijk dat het opmeten hiervan door een expert wordt gedaan, een audicien.

Phonak bestaat al meer dan 70 jaar en is een merk wat in de loop van de jaren diverse toestellen op de markt heeft gebracht. Voor ieder persoon is er wel een passend model te vinden. Kom ook uit het isolement en laat jouw gehoor testen. Er gaat een wereld voor je open wanneer je weer alles goed kan horen.