Ben jij van plan om binnenkort te beginnen met je vrachtwagen theorie? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel geven wij meer inzicht in de voordelen en nadelen van theorie cursussen. In het artikel bespreken wij tevens twee soorten studenten typen. Er wordt voornamelijk gekeken naar in hoeverre je in staat bent om de juiste middelen op te pikken.

Type 1: De student met een fotografisch geheugen

Je bent verschillende soorten studenten op school tegen gekomen. Je hebt natuurtalenten die een keer een artikel lezen en vervolgens onthouden ze dat alsof ze al jaren lang studeren.  Dit type student heeft een gave, namelijk fotografisch geheugen. Dit houdt in dat de student de bladzijde of tekst scant en vervolgens onthoudt. Dit type student zullen voornamelijk zelf studeren en niet al te veel tijd insteken.  

Type 2: De student die alles voorgekauwd wil hebben

Dit type kennen we allemaal wel en waarschijnlijk beschouw jij jezelf al dit type. Dit type houdt niet van lezen, onderzoeken, zelf initiatief nemen en is lui. Dit type zal hoogstwaarschijnlijk in een groepsverband samenwerken om tot het einddoel te kunnen komen. Denk hierbij aan cursussen en andere trainingen die praktijkvoorbeelden geven. Dit type doet liever meer dan dat hij denkt. Het kan lonen om de theorie voor het vrachtwagen in groepsverband te volgen. Een partij genaamd abcrijopleidingen.nl geeft deze cursussen in groepsverband en een op een trainingen. Per type kan de aanpak om tot de theorie te kunnen beheersen verschillen. Het maakt niet uit welke methode je kiest, zolang jij je er maar prettig bij voelt!