20 januari 2022

Waarom een kroonluchter?

1 min read

Een kroonluchter, beter bekend als kroonlamp, lichtkroon of luster is een veelarmige lamp met zowel decoratieve functie die met behulp van een ketting aan het plafond is bevestigd. In dit artikel geven wij meer informatie over type kroonluchters en waar je deze het beste kunt bemachtigen.

Geschiedenis van de kroonluchter

De kroonluchter wordt sinds de Middeleeuwen gebruikt. Tijdens de Middeleeuwen werd de kroonluchter door de rijksten gebruikt. Deze kroonluchters hadden meestal de vorm van een houten kruis met spijkers waarop kaarsen werden gezet.

In die tijd was verlichting immers schaars en een kroonluchter was dus zeer statussymbool. Middels een kroonluchter kon men zien in hoeverre iemand status had.

Hoe zien de kroonluchters er tegenwoordig uit?

Kroonluchters anno 2021

De kroonluchters van tegenwoordig zijn niet al te verschillend van het verleden. De huidige kroonluchters zijn in ieder geval niet meer van hout gemaakt, maar van brons, zilver en of goud.

Er zijn diverse varianten beschikbaar, denk hierbij aan een antieke kroonluchter, franse kroonluchter, videlampen, Venetiaans, modern, oud-Hollands en art deco.

Ben je benieuwd naar het complete assorimenten? Bekijk dan de website van www.kroonluchter.nl. HPV Lumière Classique is dé aanbieder van diverse kroonluchters en doet dit werk al sinds 1938!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *