Spiegelglas heeft een mooie werking op het interieur. Een spiegel ziet er mooi uit en past in ieder interieur. Met een bepaalde omlijsting kan je ervoor zorgen dat het perfect in het interieur past. Een spiegel aan de muur zorgt er ook voor dat het huis groter lijkt. Dit komt door de weerkaatsing van de spiegel. Vooral in kleine ruimtes werkt dit goed je hebt zo niet het idee dat je in een kleine ruimte zit. Een spiegel kan een ruimte dus breder en langer laten lijken. Een spiegel is natuurlijk ook zeer functioneel bijvoorbeeld op de badkamer. Wil je jouw haren doen of gewoon even de make-up op doen dan is deze onmisbaar. 

spiegel op maat

Een spiegel op maat

Het spiegelglas kan in allerlei soorten en maten geslepen worden. De spiegels worden altijd facetgeslepen dit zorgt ervoor dat het een nette look heeft aan de zijkanten. Als je een spiegel ophangt is het wel zo verstandig dat er bescherming op de achterkant zit. Op de achterkant van een spiegel zit daarom altijd folie. Dit zorgt ervoor dat de spiegel aan de achterkant niet beschadigd en dat de muur heel blijft. Een spiegel is niet alleen verkrijgbaar in de normale heldere kleur. Het is ook mogelijk om een spiegel te krijgen die verzilverd, brons of grijs gemaakt is. Voor een landelijk of klassiek interieur zijn dit hele leuke kleuren om te gebruiken. Het is dus ook zeker een mooi detail om op de muur te plaatsen om een lege muur wat op te vullen. Het lijkt dat de ruimte groter wordt en het ziet er ook nog hartstikke mooi uit. 

Verschillende formaten

Het spiegelglas is verkrijgbaar in bijna alle soorten formaten. Het is natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een vierkante of een rechthoekige spiegel. Door de speciale snijmachine is het mogelijk om bijna alle soorten maten te laten maken. Als het maar een geometrische vorm is dan kan deze gemaakt worden. Dit geldt voor alle soorten spiegels dus voor de heldere, bronzen, grijze en ook de verzilverde spiegel. Een spiegel kan verschillende functies hebben dit licht aan de kamer waar deze geplaatst wordt. Voor in de badkamer of op de toilet is deze zeer functioneel in gebruik. Ook kan je een spiegel op een kleine kamer plaatsen, zodat deze een stuk groter lijkt. Ben je bijvoorbeeld claustrofobisch dan kan dit een uitkomst zijn.