1 december 2021

Wat is een LED scherm en waar gebruik je deze voor?

2 min read

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel: grote beeldschermen langs de weg met reclame erop. In veel gevallen gaat het dan om een Led scherm. Dit is een groot lichtgevend beeldscherm met een heleboel led lampjes erin, die allemaal een bepaalde kleur aan kunnen nemen om zo één groot beeld vormen. De schermen worden over het algemeen vaak ingezet voor reclamedoeleinden, maar worden bijvoorbeeld ook wel eens gebruikt voor het uitzenden van live streams zoals een EK-wedstrijd. Ben jij benieuwd wat een LED scherm precies is en voor wat voor doeleinden het gebruikt kan worden? Lees dan snel verder. 

Indoor versus outdoor

Er zijn verschillende soorten LED schermen. Zo heb je schermen die speciaal bedoeld zijn om voor buiten te gebruiken en tevens heb je varianten die voornamelijk bedoeld zijn om binnen te plaatsen. De LED schermen die buiten worden geplaatst, moeten bestand zijn tegen een hoop verschillende temperaturen. Zo kan het in de zomermaanden flink heet worden en in de wintermaanden vriezen. Tevens moeten ze natuurlijk tegen flink wat luchtvochtigheid kunnen. De schermen van L2L zijn bestand tegen verschillende soorten klimaten waardoor je ze bij elk klimaat zonder problemen buiten kunt gebruiken. De schermen voor binnen hoeven natuurlijk niet weerbestendig te zijn, wat als grote voordeel heeft dat ze langer meegaan en scherper geprijsd zijn. 

Transparant of custom made

Naast binnen en buiten schermen, heb je ook nog de keuze voor een transparant LED scherm. Deze plaats je voor of achter glas. Doordat het scherm transparant is, wordt niet al het daglicht geblokkeerd en kan er bijvoorbeeld nog naar binnen gekeken worden wanneer je het scherm voor een showroom plaatst. Verder heb je ook nog de keuze voor een custom made scherm, deze kan helemaal naar wens en stijl ontworpen worden. Hierbij is bijna van alles mogelijk. Ben je benieuwd geworden naar het type schermen? Neem dan zeker eens een kijkje in het portfolio van L2L om te zien welke projecten er al gerealiseerd zijn en wat er allemaal mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *