1 december 2021

Wat is raspberry PI en wat kun je ermee doen?

2 min read

Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je van Raspberry PI hebt gehoord, maar nog geen idee hebt wat het precies is of wat je ermee kunt doen. Of misschien heb je al wel een vaag vermoeden, maar blijft het toch nog een beetje onduidelijk waarvoor het elektronische apparaat bedoeld is. Raspberry PI heeft een heleboel doeleinden en mogelijkheden die we graag voor je in kaart brengen. In het artikel van vandaag zullen we je uitleggen wat Raspberry PI is en je tevens wat concrete voorbeelden geven van wat je precies met dit apparaat kunt doen. Ben je hier benieuwd naar, lees dan gauw verder. 

Wat is Raspberry PI?

Raspberry PI is een computer op creditcard formaat. Het is een printplaatje dat alle belangrijke componenten bevat die een computer nodig heeft. Tevens bevat de minicomputer alle aansluitingen die een normale computer ook heeft, zodat je er van alles op aan kunt sluiten zoals een monitor, muis of toetsenbord. Om de minicomputer te gebruiken, heb je echter wel geheugen nodig, omdat de Raspberry PI niet over een opslag beschikt. Je kunt hiervoor gewoon een Micro-SD kaart gebruiken. De minicomputer is een stuk goedkoper dan een normale computer en is dan ook ontworpen om vooral kinderen enthousiast te maken om te leren programmeren, omdat het apparaat zich hier uitstekend voor leent. 

Waar koop ik een Raspberry PI?

Ben je benieuwd geworden naar de minicomputer en vraag je je af waar je deze kunt aanschaffen? Op de webshop van Elektor vind je een uitgebreid assortiment aan elektronica gerelateerde componenten, kits, modules, leermateriaal en testaparatuur. Tevens vind je hier een groot aanbod aan Raspberry PI mini computers en andere benodigdheden voor deze computer op creditcard formaat. Leden van Elektor krijgen 10% korting op hun aankoop en de bezorgkosten bedragen €4,95 voor bezorgingen binnen Nederland en €7,95 voor bezorgingen in België. De verzendtijd is afhankelijk van het gekozen product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *