20 januari 2022

Wat te doen bij een verstopt toilet?

1 min read

Is je wc verstopt en weet je nu niet wat je moet doen? In deze blog vertellen wij kort maar krachtig wat je kan doen op het moment als je wc verstopt is. In dit artikel geven wij drie tips die relevant zijn om toe te passen bij een verstopte wc. Blijf in ieder geval verder lezen!

Ouderwetse WC-ontstopper

Iedereen kent deze ”oude” methode wel, een rubberen WC-ontstopper. Alhoewel deze tactiek best ouderwets is, werk het nog wel soms. Vooral als je last hebt van een verstopping doordat er te veel wc papier is gebruikt, kan het lonen om de ouderwetse methode te gebruiken. Voor de wat complexere soorten is het verstandig om andere methoden te gebruiken. Deze methoden bespreken we in de volgende kopjes.

Giet heet water

Ontlasting na zware constipatie kan hard en droog zijn. Hierdoor kan het soms lastig zijn om door te spoelen. Wat je dan het beste kan doen, is het opwarmen van water. Je hoeft het water niet te koken, zodat het rond de 100 graden is, maar je kan simpelweg heet water vanuit je keuken meenemen in een grote fles.

Tijdens het gieten kan je nogmaals proberen door te spoelen. De ontlasting zal dan hopelijk wat vloeibaar worden zodat het doorspoelen makkelijker zal gaan.

Is uw wc verstopt in haarlem of riool verstopt in haarlem? Dan kunt u het beste professioneel hulp vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *