1 december 2021

Wat zijn de voordelen aan digital signage?

2 min read

Op steeds meer plekken zie je Digital signage software. Dit zijn digitale schermen waar informatie op af te lezen is. Denk bijvoorbeeld aan de schermen met de vertrektijden op vliegvelden en stations. Ze worden soms ook gebruikt om reclame te maken, en hebben hetzelfde concept als een videowall. Veel openbare ruimten maken gebruik van digital signage of een videowall. Deze schermen hebben diverse voordelen, waaronder het feit dat je ze zowel binnen als buiten kunt ophangen. Wil je meer weten over de voordelen van digital signage en waarom je er één zou moeten aanschaffen voor jouw bedrijf? Lees er meer over in deze blog.

De voordelen van digital signage ten opzichte van traditionele communicatiemiddelen

ZetaDisplay signage heeft veel voordelen, vooral ten opzichte van de traditionele manieren van communiceren. Op een digital signage bord kun je snel en makkelijk informatie toevoegen of aanpassen. Ook is het met digital signage mogelijk om informatie te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan informatie van het internet zoals weerberichten, die je op deze manier effectief en snel automatisch kunt toevoegen op het bord. Ook kun je door middel van digital signage je presentaties spannender maken en opleuken door het gebruik van interactieve video’s en animaties.

Het plannen van animaties

Op je digital signage bord kun je meerdere animaties of video’s tegelijk inplannen waarna ze op het gewenste tijdstip worden afgespeeld. Op deze manier kun je gedurende de week de informatie op het bord aanpassen, zodat het aansluit op je doelgroep. Je hoeft niet dichtbij het bord te staan om de boodschap aan te passen, je kunt het gewoon vanaf één centraal punt regelen en managen. Het maakt niet uit waar het digital signage bord staat. Digital signage is over het algemeen erg gebruiksvriendelijk, waardoor je er makkelijk mee uit de voeten kunt. Het product is voornamelijk ontwikkeld voor bedrijven die graag zelf willen bepalen hoe ze richting hun doelgroep en binnen hun eigen bedrijf communiceren.

Kortom, digital signage is uiterst geschikt voor verschillende doeleinden, waaronder het samenstellen van prachtige presentaties, uit verschillende soorten content. Met digital signage kun je eenvoudig foto’s, video’s, nieuws en weer toevoegen in je presentatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *