20 januari 2022

Wegwerp handschoenen van goede kwaliteit nodig? Ga voor latex handschoenen

2 min read
Latex handschoenen

Om de meest uiteenlopende redenen kun je het besluit nemen om een aantal wegwerp handschoenen in huis te halen. Wanneer deze handschoenen weliswaar van goede kwaliteit moeten zijn en bescherming moeten bieden aan de drager, maar niet per se officiële veiligheidskeurmerken hoeft te hebben, dan is de kans groot dat je uiteindelijk terecht komt bij latex handschoenen. Hieronder lees je voor welke situaties wegwerp handschoenen van latex meestal worden gebruikt. Tenslotte doen we uit de doeken waarom dit type handschoenen soms wat poederig kunnen overkomen.

Latex handschoenen

Voor welke situaties zijn latex handschoenen geschikt?

Zoals we reeds hebben laten doorschemeren kunnen latex handschoenen voor diverse activiteiten worden ingezet. Het gaat hierbij om sommige toepassingen in de gezondheidszorg, in de voedingsindustrie en in de verfindustrie. Evenwel kun je latex handschoenen ook uitstekend inzetten als je thuis aan het schoonmaken bent. Deze handschoenen zitten strak om je handen, maar zijn toch erg elastisch. Ze bieden je dan ook een goede bescherming tegen bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. 

Om deze redenen wordt er soms poeder aan deze handschoenen toegevoegd

Latex handschoenen zijn voor een belangrijk deel gemaakt van rubber. Een natuurlijk product dus. Ondanks het feit dat dit sterke handschoenen zijn die best tegen een stootje kunnen valt het jammer genoeg niet uit te sluiten dat er scheuren of gaten in deze handschoenen ontstaan tijdens je werkzaamheden. Door poeder aan de buitenkant van de handschoenen toe te voegen wordt de kans hierop echter verkleind. Dit poeder vermindert namelijk de wrijving tussen je hand en de handschoenen. Daardoor ontstaan er minder snel beschadigingen en kun je je latex handschoenen dus gerust drie of vier keer gebruiken in plaats van slechts een enkele keer. Daarnaast zorgt het poeder ervoor dat je de handschoenen makkelijker aan kunt doen of uit kunt trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *