20 januari 2022

Zo haal je het praktijkdiploma boekhouden

1 min read

Wellicht ben je al werkzaam als administratief medewerker binnen een bedrijf en wil je graag je kennis verbreden. Het behalen van het praktijkdiploma boekhouden is dan een van de mogelijkheden die je hebt. Maar ook als je graag de boekhouding van je eigen bedrijf wilt doen kun je ervoor kiezen om deze opleiding te starten. Zodra je dit diploma hebt gehaald ben je in staat om zelfstandig de boekhouding te doen van een kleine of middelgrote onderneming.

In kleine, maar ook grote bedrijven is vraag naar medewerkers met dit diploma. Het is op financieel administratief en bedrijfseconomisch gebied het meest bekende diploma dat je kunt halen. Het is dan ook slim om hier mee aan de slag te gaan. De opleiding bestaat uit drie onderdelen en heeft in totaal 28 lessen die ieder 3 uur duren.

Praktijkdiploma boekhouden behalen

Het eerste onderdeel is kostencalculatie. Hierbij wordt aandacht besteed aan calculaties met betrekking tot kostprijs, winst en verkoopprijs, maar ook afschrijving en interest. Het onderdeel financiering bestaat uit onderwerpen als rechtsvormen, eigen en vreemd vermogen en kengetallen voor liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit. Beide onderdelen hebben 9 lessen. Het laatste onderdeel is bedrijfsadministratie: hierbij gaat het over financiële administratie en alle bijkomende zaken zoals in- en verkopen, voorzieningen en meer. Je kunt de opleiding volgen op meer dan 50 locaties in heel Nederland. Er is dus altijd een mogelijkheid bij jou in de buurt om te starten. Wil je starten? Bekijk al je mogelijkheden online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *